Droomdekentjes

Quilten voor een goed doel

Als je huis al vol ligt met werkstukken, dan kun je natuurlijk de quilts opstapelen in de kast. Maar je kunt ook een mooie quilt maken voor een ziek kind. Ik ben een van de vele vrijwilligers die quilts maakt voor Stichting de Regenboogboom. Een club mensen met het hart op de juiste plaats.

Wil je meer weten? Lees het verhaal van Holly, een meisje van 5 jaar dat het Regenboogbos ontdekte.

 

Jaarlijkse droomdekentjesdag met NL-Doet Oranjefonds

Op de laatste droomdekentjesdag in 2021 hebben we met een kleine groep een prachtige top gemaakt. Het was heerlijk om weer met naaisters bij elkaar te komen. Klik hier voor de foto's van deze dag.

 

Als je zelf ook eens een droomdekentje wil maken, dan wil ik je graag op gang helpen. Ik heb patronen en materialen (stof en vulling) genoeg. Neem gerust contact met me op.

 

Vrijwilligers

Alleen dankzij de vele vrijwilligers kunnen we deze dekens maken. Ik ben heel blij met alle hulp. Wil je ook eens meedoen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Hierin kondig ik de volgende droomdekentjesdag aan.


Blokjes en dekens

Er zijn verschillende soorten blokjes, van eenvoudig (vierkantjes) tot complex (vlinder/kroontje). Samen vormen ze een unieke deken.