Helpers van opa Ton

Ton is coördinator voor Stichting de Regenboogboom in Limburg. Hij geeft dekentjes, die door vrijwilligers worden aangeleverd, door aan mensen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Ton is een echte lieverd, hij fotografeert, registreert en slaat ze op in zijn huis, waar ze voorzien van een kaartje geduldig wachten tot ze bij de juiste persoon terecht komen.

 

Ton krijgt hulp van zeer betrokken mensen. Ook van zijn kleindochters! Zo had de oudste een gedicht geschreven. Dat kwam in de brief die met een droomdeken werd meegestuurd. Ondanks hun jonge leeftijd beseffen ze maar al te goed dat opa belangrijk werk doen. Het is toch geweldig om hieraan te mogen bijdragen?

 

Thea's kleinzoon bleek een "early bird" te zijn. Daardoor kwam ze met de Stichting de Regenboogboom in aanraking. Sindsdien zet Thea zich weer in om dekentjes te maken. Ze organiseert iedere twee weken de Koffie-inloop bij La Belletsa. Daar wordt gebreid en gehaakt voor de Regenboogboom. Zo is de cirkel weer rond. 

 

Het was een gezellige dag, 11 maart. Sindsdien ben ik druk met het afmaken van de dekens. Op 2 juli staan we met een droomdekentjeskraam op de braderie in het Heugemerveld. Kom maar kijken of ze dan klaar zijn.

 

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0